”Täydellinen materiaali arkkitehdeille”

Arkkitehdeille –
puurakennuksen suunnitteleminen

Suomalainen rentoutuu parhaiten rauhallisen metsän keskellä raikkaassa ulkoilmassa. Mitä jos voisit tuoda vain palankin tuota tunnetta seuraavaksi suunnittelemaasi rakennukseen?

 

Suunnittele urasi helmi tämän hetken nopeimmin
suosiotaan kasvattavasta materiaalista – kotimaisesti puusta!

Puurakentaminen tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet modernille arkkitehdille toteuttaa visiotaan. Samalla voit täyttää asiakkaasi vaativammatkin odotukset muun muassa ympäristöystävällisyyden ja terveellisyyden näkökulmasta.

Arkkitehtina, voit olla luomassa entistä parempaa huomista kestävästi ja näyttävästi.

Miksi
suunnitella
puusta?

Puurakentaminen tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden näyttävien ja varmasti erottuvien visioiden toteuttamiseen. Puurakennuksia on mielekäs suunnitella niin suuriin kuin pieniin kohteisiin.

 

Asiakkaiden arvostama materiaali

Raaka-aineena puu on arvostustaan kasvattava valinta, jolla voit erottua. Puurakennukset herättävät perinteisesti enemmän positiivisia tuntemuksia kuin esimerkiksi betoni-, teräs- tai tiilirakennukset. Puu tarjoaa niin silmälle kuin muille aisteille astetta pehmeämmän, lämpimämmän ja luokseen kutsuvamman tunnelman.

 

Erinomaiset mahdollisuudet uniikille ja erottuvalle suunnittelutyölle

Puu on pehmeä materiaali, joka taipuu moneen. Voit suunnitella eri muotoisia ja kokoisia rakennuksia, joilla herätät visiosi eloon. Voit luoda puusta näyttäviä ja selkeitä elementtejä tai yksityiskohtia, joissa puun syyt ja uniikkius pääsevät oikeuksiinsa.

 

Kohteesi valmistuu nopeasti

Kotimaisen puun saatavuus ja laatu ovat korkeita, ja materiaali tulee läheltä. Valitsemalla suunnittelukohteesi pääasialliseksi raaka-aineeksi puun, mahdollistat myös kohteen nopean toteutumisen.

 

Ympäristöystävällinen

Suomalaisella puulla voit nostattaa suunnittelemasi kohteen arvostusta entisestään, sillä samalla teet ekoteon ja tuet kotimaista tuotantoa. Hyödynnät kohteessasi 100%:sti uusiutuvaa materiaalia, joka on vähähiilinen ja ympäristöystävällinen.

 

Viihtyisä ja terveellinen

Materiaalina puu on hengittävä ja luonnonmukainen. Sen käyttö pääasiallisena materiaalina laskee merkittävästi sisäilmaongelmien riskiä ja parantaa käyttäjien viihtyvyyttä. Suunnittelemassasi puurakenteisessa kohteessa asiakastyytyväisyys pitkällä aikavälillä on mitä todennäköisimmin korkea!

Millaisia kohteita voit suunnitella puusta?

Kotimainen puu sopii erilaisiin rakennus- ja suunnittelukohteisiin siinä missä muutkin rakennusmateriaalit. Olemme toteuttaneet asiakkaidemme kanssa lukuisia suuria ja pieniä kohteita ympäri Suomen, joissa sekä materiaali että arkkitehdin työ pääsevät parhaimpaan loistoonsa.

 

Tällä hetkellä puurakennuksia suunnitellaan kasvavissa määrin etenkin seuraaviin tarkoituksiin

  • viihtyisät toimisto- ja työtilat
  • terveelliset päiväkotitilat, koulut ja palvelutalot
  • kerrostalot (jopa yli 8.kerroksiset toteutukset)
  • muut näyttävät asuinrakennukset ja vapaa-ajan rakennukset
  • muunneltavat liiketilat ja kaupat

Autamme puurakennuksesi suunnittelussa

Teollinen puurakentaminen perustuu usein esivalmistukseen, jossa hyvä ennakkosuunnittelu on avainasemassa. Puurakentaminen on tarkkaa työtä, jossa suunnittelijan tai suunnitteluryhmän ohjeita noudatetaan erittäin tarkasti. Näin varmistetaan työmaan sujuva ja turvallinen eteneminen sekä halutun lopputuloksen aikaansaaminen arkkitehdin näkemyksen mukaisesti.

Puurakennusta suunnitellessasi saat apua rakennusosatoimittajan edustajilta. Huolehdimme, että rakennuksen lujuus, palo-, ääni- ja kosteustekniikka ovat kunnossa niin, että sinä pääset samalla toteuttamaan omaa visiotasi. Näin tiedät kuitenkin tarkkaan materiaalin asettamat puitteet, joiden sisällä voit liikkua suunnittelutyösi kanssa.

 

Ennen puurakennuksen suunnittelua

  • Tulet tekemään tiivistä yhteistyötä tuoteosatoimittajan kanssa. Muodosta heti alkuun suunnittelutiimi. Hyödynnä ainakin tuoteosien suunnittelijaa, talotekniikan suunnittelijaa sekä päärakennesuunnittelijaa.
  • Kirkasta tiimin roolijako. Näin varmistat, ettette tee päällekkäistä työtä. Samalla saat itse keskittyä huoletta oman työsi edistämiseen. Tuoteosien lähtötiedot saat joko pääsuunnittelijalta tai tuoteosatoimittajalta.
  • Rakennuksen kokonaistakasteluista ja jäykistyksistä vastaa pääsuunnittelija.
  • Ala suunnittelemaan! Arkkitehtina pääset vastaamaan puuelementtien geometriasta, joten näkemyksesi on äärimmäisen ratkaiseva rakennuksen lopullisen vaikutelman ja tunnelman kannalta.

Mitä kannattaa huomioida, kun suunnittelet puusta

Autamme mielellämme sinua omassa suunnittelutyössäsi. Olemme sekä puurakentamisen ammattilaisia, että puuhun erikoistuneen arkkitehtuurin kokeneita asiantuntijoita.
Kumppanimallille on ketterä ja sinulle vaivaton. Voit olla meihin yhteyksissä, niin pääset juttelemaan suoraan alan ammattilaisemme kanssa. Yhdessä ideoiden ja kehittäen, löydämme varmasti sopivimman tavan toteuttaa juuri sinulle ja asiakkaallesi paras puurakenteinen kokonaisuus.

 

Puuarkkitehtuurin uramahdollisuudet ovat hyvät

Kun haluat suunnitella puurakennuksia, vain taivas on rajana. Puun käyttö rakentamisessa kasvaa ja sen hyödyntämiseen on saatavilla jatkuvasti lisää tietoa suunnittelusta lähtien.
Jos olet arkkitehti, suosittelemme alan ammattilaisina ottamaan puurakentamiseen perustuvan suunnittelun vahvasti osaksi portfoliotasi. Materiaalin käyttöä tullaan lähivuosina edistämään myös julkisen puolen toimesta sen lukuisten hyötyjen vuoksi.

Puun tarjoamat autenttinen tunnelma ja puhdas sisäilma uniikkiin suunnittelutyöhön yhdistettynä ovat jo olleet monen arkkitehtuurisen mestariteoksen kulmakiviä. Osaavien arkkitehtien ammattitaitoa tullaan tällä saralla tarvitsemaan yhä enemmän.

Suunnittelemalla puusta, voit erottua osaamisellasi kasvavassa ja kysytyssä markkinassa.

 

 

Haluatko lisätietoa puurakennuksen suunnittelusta? Katsotaan yhdessä, miten voimme auttaa. Jätä meille viesti, niin asiantuntijamme palaa suuntaasi tuota pikaa!

 

Haluatko arkkitehdiksi puusuunnittelun paraatipaikalle?

Kysynnän kasvaessa etsimme joukkoomme jatkuvasti lisää alan ammattilaisia. Tärkeintä on, että olet kiinnostunut edistämään kanssamme entistä kestävämpää huomista. Meillä pääset viemään kasvavaa puusuunnittelun alaa eteenpäin.

Voit tutustua meihin ja uramahdollisuuksiin lisää täällä.

 

Olen Henna ja huolehdin tilamestarien ja yhteisömme arjen sujuvuudesta. Ota rohkeasti yhteyttä.

Henna Sjöman

Henna Sjöman
Henna
Sjöman

Ihminen & Yhteisö
puh. +358 50 373 7371

 
henna.sjoman@fm-haus.fi
“Tänään terveysasema ja huomenna kauppa.”

Moduulien lisäksi rakennamme puusta Mestarihalleja.
Voit ottaa meihin yhteyttä moduulien ja hallien osalta
myynti@fm-haus.fi tai puh. (+358) 3 424 9100