”Ekologinen rakentaminen”

Miksi ekologinen
rakentaminen on
niin tärkeää meille

Ekologinen rakentaminen, tai ekorakentaminen, tarkoittavat luonnon huomioimista rakennuttamisessa ja kohteiden käytössä läpi elinkaaren. Rakennuttajana tarvitset kenties uutta, kestävää ja terveellistä tilaa asumiseen tai työskentelemiseen. Samalla, et varmastikaan halua rakennuttaa uutta tai korjata vanhaa luontoa vahingoittamalla.

 

”Perinteisesti rakentaminen on yksi eniten ympäristöä rasittavista tekijöistä. Oikein toteutettuna se kuitenkin yksi tehokkaimmista keinoista tukea ympäristön hyvinvointia ja kestävää tulevaisuutta.”

 

Ekorakentaminen ei ole vain trendikäsite tai brändiään kiillottavien yritysten vaihtoehto. Siitä on tullut rakentamisen välttämätön kehityssuunta. Ekologinen rakentaminen tarjoaa monella tapaa perinteistä rakentamista kannattavampia vaihtoehtoja – myös taloudellisesti.

Kysy lisätietoja tai pyydä tarjous rakennusprojektillesi!

Puurakentamisen ekologinen kestävyys
on omaa luokkaansa

Rakennuttaessa uutta ja vanhaa korjatessa sinun kannattaa huomioida rakennuksesi ympäristörasite sen koko elinkaaren ajalta. Tämä tarkoittaa kaikkia vaiheita aina materiaali- ja kumppanivalinnoista kohteen purkamiseen, kuten siihen, miten materiaaleja voidaan hyödyntää uudelleen alkuperäisen käyttötarpeen jälkeen.

Puurakentamisessa ekologinen kestävyys on luonnostaan erinomaisella tasolla. Käytämme FM-Hausilla materiaalina kotimaista puuta. Näin ollen materiaali itsessään on 100 % luonnonmukaista ja se tulee läheltä. Valmis puurakennus sitoo itseensä ilmasta haitallista hiilidioksidia sen sijaan, että se vapauttaisi ilmakehälle tai terveydelle haitallisia aineita.

Puiset kohteemme ovat verrattain edullisia tuottaa ja asentaa. Niiden purkaminen, siirtäminen ja kierrättäminen on helppoa ja tehokasta. Laadukkaasti toteutettu ja hyvin ylläpidetty puurakennus on myös käyttöiältään yhtä kestävä kuin muilla menetelmillä toteutetut kohteet.

Lue lisää aiheesta: Puurakentaminen

Ekologinen
rakentaminen
Suomessa kasvaa

Ekologinen rakentaminen Suomessa kasvaa kannattavuutensa ja siihen liittyvien valtion ympäristötavoitteiden ansioista. Meillä on Suomessa käytännössä ihanteelliset edellytykset menestyä ekorakentamisen edelläkävijöinä, sillä metsämme ovat täynnä ikivihreää kultaa enemmän kuin kerkeämme tällä hetkellä hyödyntää. Kyseessä on täysin uusiutuva luonnonvara, jonka käyttö tukee kansallisen hiilineutraaliustavoitteen saavuttamista.

 

Ekologinen rakentaminen: 3 tärkeää huomiota

 

Rakennusmateriaalien kasvihuonepäästöt
Suurin osa rakennusten CO2-päästöistä muodostuu rakennusmateriaalien valmistamisesta. Siksi Suomen valtio edistää ja tukee vähäpäästöisten rakennusmateriaalien käyttöä julkisissa hankkeissa ja yksityisellä puolella. Jokaisen rakennuttajan ja kunnan rooli alueellisten päästöjen ja ilmastonmuutoksen hillinnässä on tunnistettu, ja siksi nimenomaan puu on nostettu yhdeksi tärkeimmistä materiaaleista, jonka käyttöön rakennuttajia kannustetaan.

Rakennuksen energiatehokkuus
Rakennuksen energiatehokkuuteen vaikuttavat muun muassa materiaalien valmistukseen tarvittava energia sekä valmiin kohteen lämmöneritys. Puun tuottaminen vie monia muita rakennusmateriaaleja vähemmän energiaa. Valmiissa kohteessa se toimii hyvin hengittävänä, mutta samalla lämpöä eristävänä, materiaalina. Käyttöiän päättyessä puukohde voidaan myös käyttää tehokkaasti esimerkiksi uuden energian tuottamiseen, mikä vähentää neitseellisten energianlähteiden tarvetta.

Rakennuksen elinkaaren aikainen hiilijalanjälki
Valittu materiaali vaikuttaa merkittävästi myös rakennuksen käytönaikaisiin päästöihin. Suomalainen puu ei ole vain päästötön materiaali, vaan se on myös ilmasta hiiltä itseensä sitova vaihtoehto. Käytännössä puurakennuksesi voi sitoa itseensä hiilidioksia jopa sadan vuoden ajan sen rakennuttamisesta – tämä jos mikä on tehokas toimi yhteisissä ilmastotalkoissa.

Helsingin kaupunki painotti kilpailutuksessa ekologisia valintoja. FM-Haus voitti Pikku-Finlandian kilpailutuksen. Lue lisää esimerkkikohteesta>>

Ekologinen rakentaminen
FM-Hausin kanssa

Voit suunnitella ja rakennuttaa kanssamme energiatehokkaan ja hiilineutraalin kohteen nopeasti. Tunnemme hyvin Suomen valtion hiilineutraalius- ja puurakentamisen tavoitteet. Autamme sinua osallistumaan talkoisiin sekä saamaan parhaat hyödyt omassa kohteessasi sen koko elinkaari huomioiden.

Ekorakentaminen kanssamme on sekä ympäristöystävällistä että kustannustehokasta. Kohteet valmistuvat ripeästi, sillä materiaali tulee läheltä. Valmistamme puuelementit ensiluokkaisissa ja kuivissa sisätiloissamme, minkä jälkeen kokoamme ne tontillesi käyttövalmiiksi.

 

”Ekologisella ja muunneltavalla kohteella vastaat 2020-luvun vaihtuviin ja epävarmoihinkin tarpeisiin.”

 

Ekologinen rakentaminen on kilpailuvalttisi taloudellisesti, imagollisesti sekä ennen kaikkea käyttöasteen varmistavien miellyttävien tilojensa ansioista!

Eteneminen:
1. Ekologisen kohteesi suunnittelu.
2. Tilaelementtien valmistus kuivissa sisätiloissamme.
3. Moduulien toimitus ja kokoaminen tontillasi.
4. Viimeistely, tarkastus ja kohteen käyttöönotto.

Ota yhteyttä!

“Tänään terveysasema ja huomenna kauppa.”

Moduulien lisäksi rakennamme puusta Mestarihalleja.
Voit ottaa meihin yhteyttä moduulien ja hallien osalta
myynti@fm-haus.fi tai puh. (+358) 3 424 9100