”Elementtirakentaminen”

Elementtirakentaminen

Elementtirakentamisessa monet perinteisen rakentamisen vaiheet ja riskit jäävät pois. Käytännössä rakennuksen osat, toisin sanoen elementit, suunnitellaan ja valmistetaan laadukkaissa ja kuivissa tuotantotiloissamme Jokioisilla.

Elementtien valmistuksen jälkeen toimitamme ne säältä suojattuna työmaallesi, jossa ne voidaan asentaa käyttövalmiina paikalleen. Näin rakennusaika itse työmaallasi on lyhyt, eivätkä rakenteet pääse altistumaan sääolosuhteille, kuten vedelle, rännällä ja lumelle. Elementtitalo voidaan pystyttää nopeasti mihin vuodenaikaan tahansa.

Osaavalla elementtirakentamisella voidaan toteuttaa äärimmäisen energiatehokkaita, näyttäviä ja tilaoptimoituja rakennuksia. Puurakenteiset elementtitalot ja -suurrakennukset ovatkin kiistatta tätä päivää ja tulevaisuutta.
Lue tältä sivulta lisää elementtirakentamisen lukemattomista mahdollisuuksista!

 

Elementtirakentaminen Suomessa

Elementtirakentamista on suosittu Suomessa jo 1950- ja -60-luvuilta lähtien. 2000-luvulle tultaessa elementtirakentaminen on ottanut valtavan harppauksen siirryttäessä perinteisistä rakennusmateriaaleista puun käyttöön. Puuelementit ovat ekologisempia, kevyempiä ja terveellisempiä kuin esimerkiksi betoni-, tiili- tai teräsrakenteiset elementit.

Tällä hetkellä kotimaisesta puusta toteutetut elementtikohteet kasvattavat nopeasti suosiotaan, sillä ne tarjoavat vähäriskisen ja nopean vaihtoehdon toteuttaa muunneltavia ja kestäviä tiloja yhteiskunnan, sijoittajien ja yksittäisten perheiden käyttöön. Käytännössä elementtirakentaminen vastaa moneen usein päinvastaisena nähtyyn tavoitteeseen, sillä se miellyttää sekä kustannustehokkuutta, kestävää kehitystä että asuinviihtyvyyttä tavoittelevia asiakkaita.

Suomen valtion tavoitteet hiilineutraaliudesta tukevat myös elementtirakentamisesta, etenkin kun materiaalina käytetään puuta. Näin ollen ratkaisun tulevaisuus on varsin valoisa ja houkutteleva, sillä edessä on todennäköisesti lisää sitä tukevia päätöksiä, lakeja sekä kannustimia.

Puuelementtitalon hyödyt

Kotimainen puu on suomalaisten keskuudessa arvostetuimpia raaka-aineita, ja sen käyttö elementtirakentamisessa kasvaa. Väestörakenteen, muuttoliikkeen ja työelämän kehittyessä tarvitsemme jatkuvasti lisää tiloja, jotka vastaavat muuttuviin tarpeisiimme.

Puuelementtitalon valitsemalla teet fiksun ja vastuullisen rakennuspäätöksen. Puisista elementeistä toteutettu kohteesi vastaa vastuullisuuden, ympäristöystävällisyyden sekä hiilineutraaliuden vaatimuksiin ihanteellisesti. Laadukkaasti toteutetut puuelementit poistavat sisäilmaongelma- ja kosteusriskit, sillä materiaali on hengittävä, luonnonmukainen ja se on käsitelty täysin sääolosuhteilta suojattuna.

Pitkässä juoksussa elementtirakennuksen ylläpito ja huolto on vaivatonta ja siten kustannustehokasta. Tarvittaessa voit tehdä muutoksia nopeasti ja helposti, mutta et joudu sitoutumaan työläisiin ylläpito- tai remonttitöihin vuosikymmeniksi eteenpäin. Valitsemalla elementtitalon nimenomaan puusta, suosit kotimaista raaka-ainetta, joka tulee läheltä ja jonka riittävyys on taattu. Samalla rakennuksesi sitoo itseensä hiilidioksidia, mitä muut perinteiset rakennusmateriaalit eivät tee.

Lukuvinkki: suosittelemme tutustumaan lisää puurakentamisen vaikutuksiin Kestävä kehitys -sivulla.

 

Elementtitalon hinta

Elementtitalon hinta muodostuu luonnollisesti rakennuksen koosta ja arkkitehtuurista. Elementtitaloja on mahdollista toteuttaa perinteisiin rakennuksiin verrattuna kuitenkin hyvin edullisesti, etenkin selkeitä ja pelkistettyjä muotoja suosiessa. Voit vaikuttaa hintaan myös omilla pintamateriaalivalinnoilla sekä lisäosilla, kuten lasituksilla, ikkunoilla, parvekkeilla tai terasseilla.

Olemme toteuttaneet esimerkiksi lukuisia koulu- ja hoivakotirakennuksia hyvinkin kustannustehokkaasti, mutta onnistuneet samalla huomioimaan asiakkaamme toivomat materiaalit ja visuaalisen ilmeen. Suunnitelma tehdään aina toiveiden mukaan ja avoimesti niin, että kustannukset ja niiden perusteet ovat asiakkaallemme kirkkaat.

Elementtitalojen suurin kustannusetu tulee itse toteutustavasta. Työvoiman tarve työmaallasi pienenee ja kohteesi valmistuu nopeammin kuin perinteisillä rakennustavoilla. Tämä säästää työaikaa, mikä on luonnollisesti työmaalla kaikkein kallein osuus. On myös hyvä huomioida, että mikäli kohteellasi on kiire, niin nopeasta aikataulusta ei elementtirakentamisessa koidu lisäkuluja. Elementtirakentamisessa ripeä aikataulu on kiinteä normi. Elementtirakentamiseen soveltuvissa tehokkaissa tiloissa ja ammattilaisten voimin, rakennuksen osat valmistuvat laadulla ja aikataulussa paljon sujuvammin kuin perinteiseen tapaan paikan päällä rakentaessa.

Elementtitalon hinta on verrattain edullinen

  • Nopeampi toteutusaikataulu
  • Toteutus onnistuu mihin vuoden aikaan tahansa keskeytyksettä
  • Vähemmän rakentamista paikan päällä
  • Kotimainen puu on kustannustehokas materiaali
  • Voit vaikuttaa hintaan valitsemalla mieleiset pintamateriaalit
  • Voit muokata rakennusta tarpeen mukaan, jolloin et ylläpidä turhaa tilaa
  • Voit purkaa, siirtää ja koota rakennuksen tarvittaessa tuottoisammalle paikalle

 

Elementtitalot Suomessa

Yleisimmät elementtitalot Suomessa ovat sijoitus- ja asuinkäyttöön tarkoitettuja tiloja sekä julkisen puolen palvelutiloja. Käytännössä elementtitalot sopivat kaikenlaiseen rakentamiseen siinä missä perinteiset rakennusmenetelmät.

Julkisella puolella elementtitaloja suositaan etenkin kouluissa, päiväkodeissa, hoivakodeissa sekä muissa palvelukohteissa. Elementtirakentaminen sopii julkiselle puolelle erinomaisesti kustannustehokkuutensa, nopeutensa ja muunneltavuutensa vuoksi. Monessa kunnassa tulevaisuuden käyttöasteen ja tarpeiden ennustaminen on haastavaa. Elementtitalot tarjoavat joustavan mahdollisuuden suurentaa, pienentää tai siirtää tiloja tarpeiden muuttuessa. Usein vastaan voi tulla myös nopea tarve saada uutta ja terveellistä tilaa, ja tällöin elementtirakennus on täydellinen vastaus sekä pikaiseen tarpeeseen että pitkäaikaiseen käyttöön.

Kaupallisella alalla elementtitalot kasvattavat suosiotaan etenkin liikekiinteistöissä, toimistotiloissa sekä esimerkiksi kaupparakennuksina. Elementtitalo on perinteistä rakentamista riskittömämpi sijoitus, koska se ei sido kohdetta tiettyyn kokoon tai sijaintiin. Tila on helposti muunneltavissa käyttötarkoituksen muuttuessa, jotta siitä saadaan paras hyöty irti. Esimerkiksi kauppa voidaan muuntaa ravintolaksi tai hoivakoti hotelliksi. Työelämän tarpeiden muuttuessa ja etätyön lisääntyessä elementtitalot tarjoavat myös sijoittajille ja tilanvuokraajille erinomaisen mahdollisuuden muokata ja siirtää tarjoamiaan tiloja joustavasti kysynnän mukaan.

Elementtirakentaminen FM-Haussilla

Olemme suomalaisia elementtirakentamisen ammattilaisia ja autamme sinua mielellämme kustannustehokkaan, vastuullisen ja pitkään palvelevan tilan suunnittelussa ja toteuttamisessa. Olemme erikoistuneet nimenomaan puurakenteisiin elementtikohteisiin, sillä haluamme suosia toteutuksissamme kaikkein parhaimmaksi osoittautunutta kotimaista materiaalia ja nykyaikaista rakennustapaa.

Suunnitteletpa sitten uutta sijoituskohdetta kasvukeskukseen, uutta kyläkauppaa tai terveellisempää palvelukotia, autamme mielellämme. Puurakenteinen elementtitalo on mahdollista suunnitella omien tarpeidesi mukaan ja toteutus on nopeaa. Laadunvarmistuksemme on vahvaa läpi projektin, ja halutessasi pääset myös itse tutustumaan tuotantotiloihimme Jokioisten tehtaallemme.

Meillä on kokemusta lukuisista elementtikohteista suuriin ja pieniin kohteisiin ympäri Suomen. Halutessasi voit tutustua referensseihimme, joissa asiakkaamme ovat olleet tyytyväisiä nimenomaan elementtirakentamisen ratkaisuihimme ja mutkattomaan työskentelytapaamme.

Jos olet rakentamassa, suunnittelemassa tai vasta kartoittamassa vaihtoehtoja, älä epäröi olla yhteyksissä. Kerro meille alustavasti, millaisesta rakentamisesta olet kiinnostunut, niin asiantuntijamme palaavat pian asiaan!

“Tänään terveysasema ja huomenna kauppa.”

Moduulien lisäksi rakennamme puusta Mestarihalleja.
Voit ottaa meihin yhteyttä moduulien ja hallien osalta
myynti@fm-haus.fi tai puh. (+358) 3 424 9100