Laivateollisuus luottaa moduulirakentamiseen myös maalla

Jokioislainen FM-Haus Oy on saanut Meyer Turku Oy:ltä tilauksen kahden ison toimistorakennuksen rakentamisesta Turun telakalle. Yksi rakennus valmistetaan 54 moduulista ja se kattaa yli 3000 neliötä. Yhteensä tilauksen suuruus on siis 108 moduulia ja 6000 neliömetriä.

– Ensimmäisen rakennuksen luovutus tapahtui marraskuun lopussa ja aloimme asentaa toista joulukuun alussa. Sen on määrä valmistua helmikuun aikana, FM-Haus Oy:n toimitusjohtaja Juhani Sjöman sanoo.

FM-Hausin rakentamiin uusiin toimistotiloihin tulee työpisteet yli 600 ihmiselle.

– Meyeriltä otettiin meihin yhteyttä, sillä he halusivat rakentaa tiloista mahdollisimman ekologiset. Me rakennamme puusta, jonka lisäksi tilat täyttävät myös heidän energiatehokkuudelle ja ilmanvaihdolle asettamat vaatimukset.

Suuri tilaus on näkynyt uusina rekrytointeina ja lisätyövuoroina FM-Hausin tehtaalla, jossa moduuleita rakennetaan kiihtyvällä tahdilla.

– Vuonna 2018 tuotannostamme valmistui kaikkiaan 32 moduulia, kun viime vuonna vastaava luku oli 136. Suurin osa näistä kuului Meyerin tilaukseen, mutta kysyntä on kasvanut tasaisesti kaikilla toimialoilla.

 

Kehikkoratkaisulla enemmän kerroksia rakentamiseen

Meyerin tilaus on FM-Hausille merkittävä paitsi kokonsa puolesta, mutta myös siksi, että yritys pääsi hyödyntämään siinä uutta Mestariripa-kehikkoratkaisuaan.

– Kehikkoratkaisun avulla moduuleista saadaan entistä kestävämpiä. Yksi- ja kaksikerroksisten rakennusten sijaan pystymme nyt rakentamaan monikerroksisia puurakennuksia, Sjöman kertoo.

Uuden tekniikan myötä moduulirakentaminen on aiempaa kustannustehokkaampaa, sillä kerrosrakentamisen ansiosta pienemmällä maa-alalle on mahdollista saada enemmän rakennettuja neliöitä.

– Moduulirakentamisen hyödyt on alun perin keksitty laivateollisuudessa, joten on luonnollista, että myös Meyerin uudet toimistorakennukset rakennetaan samalla tekniikalla.

Mittavan rakennusprojektin myötä FM-Haus on saanut myös uusia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa on kehitetty tuotannon prosesseja ja laatua.

 

Lisätietoja: FM-Haus Oy:n toimitusjohtaja Juhani Sjöman, puhelin 050 336 9114

Kuvamateriaalipyynnöt: heidi.heikkila@fm-haus.fi

www.fm-haus.fi

www.facebook.com/fmhausoy

https://www.linkedin.com/company/fm-haus-oy

Valmista tilaa. Puusta. Hetkessä

Me teemme valmista tilaa, jotta sinä voit toimia, tuottaa ja palvella sujuvasti. Ymmärrämme modernin yhteiskunnan haasteita ja hektisyyttä. Siksi me tarjoamme tilaa, joka valmistuu hetkessä ja laajenee, muuttuu ja siirtyy tarpeen mukaan. Me tarjoamme tilaa, joka voi olla tänään terveysasema ja huomenna kauppa.

Me ymmärrämme, että meillä on vain yksi maapallo ja meidän kaikkien on pidettävä siitä huolta. Sen vuoksi haluamme olla mukana ratkaisemassa tulevaisuuden rakentamiseen liittyviä haasteita ja luomassa parempaa huomista tuleville sukupolville. Siksi me teemme tilaa, joka on rakennettu puusta ja joka on taloudellisesti ja ympäristön näkökulmasta aidosti kestävä ratkaisu. Me rakennamme puusta, koska se on paras ja kestävin tapa tehdä viihtyisiä, terveellisiä ja hengittäviä tiloja nopeasti.