”Moduulirakentaminen on rakennuttamisen uusi murros.”

Moduulirakentaminen

 

Moduulirakentamisen lukemattomat hyödyt ovat vakuuttaneet Suomessa niin rakennuttajat, sijoittajat, kestävän kehityksen kannattajat kuin valmiita tiloja käyttävät loppuasiakkaat.

Vertaa moduulirakentamisen mahdollisuuksia muihin rakennustapoihin ja huomaa hyödyt. Löydät tältä sivulta kaikki tärkeimmät tiedot moduulirakentamiseen liittyen.

Moduulirakentamisen valitsemalla tulet tekemään kustannustehokkaan ja ympäristöystävällisen rakennusvalinnan, joka valmistuu nopeasti ja muuntuu tarpeidesi mukaan. Samalla vältät perinteiset riskit, kuten pitkät rakennusajat, sisäilma- ja homeongelmat sekä vajaaksi jäävän käyttöasteen.

 

Moduuli mullistaa rakentamisen

Moduulirakentaminen on oikea ratkaisu silloin, kun tilantarve on muuttavaa tai rakennuksen käyttötarvetta ei voida täysin arvioida pidemmällä aikavälillä. Nopeasti valmistuva tila on edullinen ylläpitää, eikä sen remontointiin tai ylläpitoon tarvitse sitoutua vuosikymmeniksi eteenpäin. Jos rakennukselle ei ole enää käyttöä, se voidaan siirtää muualle ja hyödyntää uudelleen.

 

Nopeus on valttia

Moduulirakentamisen ansiosta valmiit tilat voidaan pystyttää paikoilleen vain muutamassa viikossa. FM-Haus hoitaa kaiken rakennuksen 3D-suunnittelusta valmistamiseen ja asentamiseen asti. Asiakkaalle jää vain avainten vastaanottaminen. Moduuleista rakentaminen on myös tehokasta, mikä näkyy kokonaiskustannuksissa.

 

Kestää ja muuntautuu

Yksi tila voi vuosien aikana toimia esimerkiksi kauppana, palvelutalona tai ravintolana. Lisäämällä tai poistamalla lohkoja rakennusta saadaan muokattua yhä uudelleen. Moduulirakentaminen ei kuitenkaan näy päällepäin ja rakennusten ulkoasu pystytään toteuttamaan täysin asiakkaiden toiveiden mukaiseksi.

 

Moduulirakentaminen sujuu säältä suojassa

FM-Hausin rakentamat tilat ovat täydellinen ratkaisu myös silloin, kun halutaan välttyä ikäviltä home- ja sisäilmaongelmilta. Tilat rakennetaan lämpimissä tuotantotiloissa Jokioisten tehtaalla ja suojataan kutistemuovilla kuljetusta varten, jolloin ne eivät pääse altistumaan säälle missään vaiheessa.

Moduulirakentaminen Suomessa kasvattaa suosiotaan

 

Moduulirakentaminen sopii kaikenlaiseen rakentamiseen jopa perinteisiä rakennusmenetelmiä paremmin. 2020-luvun alussa suomalaiset yritykset ja julkinen puoli ovatkin heränneet vahvasti moduulirakentamisen etuihin.

Rakennutamme yhä enemmän liikekiinteistöjä, halleja, kerros- ja rivitaloja sekä erillis- ja rivitaloja nimenomaan moduuleista. Samalla valtio tukee ja edistää rakentamistapoja, jotka ovat kestäviä, ympäristöystävällisiä ja hiilineutraaleja.

Puiset moduulirakennukset vastaavat erinomaisesti kestävän kehityksen tavoitteisiin. Ne ovat omiaan myös vastuullisuutta ja uudenlaista brändiarvoa tavoitteleville toimijoille. Kuntapuolella moduulirakennukset ratkaisevat tehokkaasti esimerkiksi koulujen, päiväkotien ja hoivalaitosten tarpeita, kun uutta tilaa on saatava nopeasti. Samalla kunnat saavat aiempaa paremman vaihtoehdon muuttuviin väestötarpeisiin, kun tiloja voidaan kasvattaa, pienentää tai siirtää joustavasti.

Moduulirakennus valmistuu nopeammin

 

Perinteiseen työmaalla tapahtuvaan rakentamiseen verrattuna moduulirakentaminen valmistuu huomattavasti nopeammin. Moduulirakentamisen suurimpia suosion syitä ovatkin nopeus sekä siitä koituvat kustannussäästöt. Moduulirakentamisen vaiheet:

 
👉 Suunnittelemme yhdessä tarpeisiisi vastaavan moduulirakennuksen
👉 Valmistamme moduulisi kuivissa sisätiloissa, millä varmistat rakennuksen laadun ja terveellisyyden
👉 Toimitamme valmiit moduulit suoraan työmaallesi sovittuna aikana
👉 Asennamme moduulit suoraan paikalleen ja toteutamme tarvittavat loppukytkennät
👉 Saat käyttövalmiin moduulirakennuksen parhaimmillaan vain viikoissa!
👉 Ei pitkiä rakennusaikoja työmaalla, mikä pienentää myös kokonaiskuluja
👉 Ei riskiä rakenteiden kostumisesta

Moduulitilat ovat muunneltavia ja terveellisiä

 

Moduulirakennus avaa sinulle ja asiakkaallesi aivan uudenlaiset mahdollisuudet varmistaa tilan täysi käyttöaste ja muunneltavuus pitkässä juoksussa. Moduuleja voidaan siirtää, lisätä tai vähentää tilantarpeen muuttuessa. Jos koko rakennus on tulevaisuudessa siirrettävä, se on täysin mahdollista. Tai jos tilan tarve ei ole alkuun aivan varmaa, voit rakennuttaa ensin kompaktimman rakennuksen. Tämän jälkeen sinun on helppo laajentaa rakennusta kustannustehokkaasti ja nopeasti.

Laadukkaasti toteutettu moduulirakentaminen kestää aikaa ja on ylläpidon kannalta edullinen. Et joudu sitoutumaan remontti- tai ylläpitotöihin vuosikymmeniksi eteenpäin. Tarvittaessa moduulirakennusta on mahdollista muokata tai korjata tehokkailla täsmäiskuilla ilman, että koko rakennus tai iso osa siitä joutuu saneerauksen alle.

Terveellinen valinta takaa viihtyvyyden ja asiakastyytyväisyyden
Puurakenteisten moduulitalojen on todettu olevan sisäilmaltaan ja viihtyvyydeltään erittäin terveellisiä käyttäjilleen. Rakennuttajana et joudu murehtimaan sisäilmaongelmia tai muuttuvia tarpeita samaan tapaan, kuin vaikkapa perinteisten betoni-, tiili-, tai teräsrakenteisten talojen kohdalla.

Moduulirakennuksen kestävyys ja terveellisyys muodostuvat luonnonmukaisen materiaalin, ammattitaitoisen moduulisuunnittelun ja rakentamisen yhteistyötä. Käytämme moduuleissamme suomalaista puuta. Näin ollen materiaali on 100%:sti luonnonmukaista ja uusiutuvaa, eikä siitä mene valmistusprosesseissamme mitään hukkaan.

Moduulirakentaminen sopii kaikkiin kohteisiin:

👉 Liiketilat, toimisto- ja työtilat
👉 Kaupat
👉 Palvelutalot
👉 Koulut ja päiväkodit
👉 Ravintolat
👉 Asuinrakennukset ja vapaa-ajan tilat
 
Muokkaa tilaa tarpeesi ja tavoitteidesi mukaan

Käytännössä yksi tila voi toimia vaihtelevasti eri käyttötarpeissa. Kauppa voidaan muuttaa kätevästi ravintolaksi tai vaikka palvelutilaksi. Tai liiketila voidaan siirtää tarvittaessa suositummalle alueella kysynnän muuttuessa. Näin vältät riskialttiit sijoitukset ja voit muokata tilaa sekä sen sijaintia aina tarpeen mukaan!

Moduulirakennusta ei välttämättä tunnista ulospäin ja voit toteuttaa ulkoasun juuri mieleiselläsi tavalla. Pintamateriaalit, värit ja muut arkkitehtuuriset ratkaisut, kuten terassit, parvekkeet ja lasitukset ovat lisättävissä toiveidesi mukaan. Tarvittaessa oma arkkitehtipalvelumme auttaa juuri mieleisesi lopputuloksen suunnittelussa.

Hyviä kokemuksia moduulirakentamisesta

 

Olemme toteuttaneet lukuisia moduulirakentamisen hankkeita asiakkaillemme ympäri Suomen.

Asiakkaanamme saat valmiin moduulirakennuksen käyttövalmiina vain muutamassa viikossa. Hoidamme tarvittaessa kaiken rakennuksenne 3D-suunnittelusta moduulien valmistamiseen ja asentamiseen. Halutessasi voit myös osallistua suunnittelutyöhön kanssamme sekä tulla tutustumaan tuotantotiloihimme.

Moduulirakentamisemme on tehokasta, mikä näkyy yleensä asiakkaillemme pienempinä kokonaiskustannuksina. Halutessasi saat koko toteutuksen valmiina avaimet käteen -periaatteella!

 
Valitse laadukas moduulirakennus

Rakentamamme tilat ovat täydellinen ratkaisu, olipa tarpeesi ajankohtainen juuri nyt tai myöhemmin tulevaisuudessa. Moduulirakentamisella vältät ikävät home- ja sisäilmaongelmat. Rakennamme kaikki moduulit lämpimissä tuotantotiloissamme Jokioisten tehtaalla. Vastaamme itse myös moduulien huolellisesti suojaamisesta kuljetusta ajaksi, jolloin ne eivät pääse altistumaan säälle missään vaiheessa.

Mikäli olet rakennuttamassa tai suunnittelet tiloja, niin ole meihin rohkeasti yhteydessä. Kerromme mielellämme lisää moduulirakentamisen mahdollisuuksista omaan projektiisi.

Tutustu myös toteuttamiimme moduulikohteisiin Referenssit-osiossa.

Ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous!

“Tänään terveysasema ja huomenna kauppa.”

Moduulien lisäksi rakennamme puusta Mestarihalleja.
Voit ottaa meihin yhteyttä moduulien ja hallien osalta
myynti@fm-haus.fi tai puh. (+358) 3 424 9100