”Puurakentamisessa
on tulevaisuutta”

Puurakentaminen

 
”Puurakentaminen ei käytännössä ole uusi keksintö, vaan pikemmin uudelleen löydetty
kilpailuvaltti, johon vastuulliset rakennuttajat ja Suomen valtio panostavat voimakkaasti.”

 

Puurakentaminen on yksi parhaista vaihtoehdoista uuden asuin-, toimisto- tai palvelutilan toteuttamiseen. Hyvin toteutettu puurakennus vastaa erinomaisesti 2020-luvun tarpeisiin ja on samalla kestävä ratkaisu myös tulevia vuosikymmeniä ajatellen.

Voit toteuttaa kestävän, terveellisen ja ekologisen kohteen suomalaisesta puusta nopeasti. Samalla avaat mahdollisuuden muunnella ja siirtää tilaa aina käyttötarpeen niin vaatiessa. Näin vältät riskialttiit tai turhaksi osoittautuvat investoinnit rakentamisessa. Puurakenteet soveltuvat erinomaisesti myös korjausrakentamiseen sekä ripeään väliaikaisten tilojen toteuttamiseen.

Kysy lisää puurakentamisesta asiantuntijaltamme. Jätä yhteydenottopyyntö!

Puurakentaminen Suomessa 2020-luvulla

 

Puurakentamista on Suomessa suosittu jo vuosisatoja sitten. Kaupunkien kasvaessa rakennusmenetelmissä suosittiin kuitenkin väliaikaisesti muitakin ratkaisuja, kuten betonia kerrostalorakentamisessa. 2000-luvulle tultaessa useiden teollisten ja keinotekoisten rakennusmateriaalien ja -menetelmien ongelmat ovat käytännössä räjähtäneet käsiin, ja niiden korjaamiseen käytetään tällä hetkellä paljon aikaa ja rahaa. Samalla ihmiset kärsivät muun muassa huonosta sisäilmasta ja kemikaalien aiheuttamista terveysongelmista.

Puurakentaminen sen sijaan on terveellistä ja luonnonmukaista, ja tämä tiedettiin Suomessa jo vuosisatoja sitten. Oletko koskaan esimerkiksi miettinyt, miten niin monet 1950-luvun rintamamiestalot ovat edelleen hyvässä kunnossa? Tämä johtuu usein juuri luonnonmukaisesta ja hengittävästä materiaalista – puusta.

Voidaan sanoa, että Suomessa on herätty puurakentamisen hyötyihin uudelleen. Samalla puunkäsittely ja sen hyödyntämismahdollisuudet ovat kehittyneet merkittävästi – tästä esimerkkinä on laadukkaiden puuelementtien tuottaminen yhä nopeammin ja laadukkaammin.

Puurakentamisen suosio on tällä hetkellä valtavassa kasvussa ja trendi tulee varmasti jatkumaan. Autamme FM-Hausilla kaikkia julkisia ja yksityisiä toimijoita ottamaan parhaan hyödyn irti puurakentamisesta omassa projektissaan!

Puurakentaminen ja Suomen valtion tavoitteet

 

Suomen hallituksen tavoitteena on kasvattaa puunkäyttöä rakentamisessa sekä kehittää jatkuvasti sitä edistäviä ohjeistuksia, määräyksiä ja säädöksiä. Puurakentamista suositaan vahvasti etenkin kaupunkirakentamisessa ja julkisissa hankkeissa. Samalla suuria rakenteita, kuten teollisuushalleja ja siltoja, toteutetaan yhä useammin puurakenteisina.

Puurakentamisen edistäminen, tukeminen ja siihen ohjaaminen ovat osa suurempaa valtion ilmasto-ohjelmaa, jonka yhtenä tavoitteena on tehdä Suomesta täysin hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Samalla monella kunnalla ja kaupungilla on jo omat ympäristötavoitteensa, joissa hiilineutraalius halutaan saavuttaa jo ennen vuotta 2035. Käytännössä puurakentamiseen siirtyminen etenkin uudiskohteissa on yksi tehokkaimmista keinoista edistää kunnianhimoistenkin tavoitteiden saavuttamista sekä taata samalla käyttäjille hyvinvointia tukevat tilat.

Puurakentamisen hyödyt ovat kiistattomat

 

Puurakennus on kannattava valinta ympäristön, viihtyvyyden ja taloudellisuutensa vuoksi. Puurakennuksen toteuttamisessa voidaan tehokkaasti arvioida kohteen koko elinkaaren vaikutukset:

 

💚 100 % luonnonmukainen ja uusiutuva materiaali.
💚 Puu on kevyttä ja tulee läheltä, jolloin sen kuljetuksesta johtuvat ympäristövaikutukset ovat alhaiset.
💚 Hengittävä materiaali, jonka kosteudenhallinta on korkealuokkaista.
💚 Hiilijalanjälki on ns. miinusmerkkinen, sillä puurakennus vähentää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta.
💚 Puurakentaminen tukee suomalaisia metsänomistajia ja kestävää metsänhoitoa Suomessa.
💚 Puurakennuksen muunneltavuus ja kierrätys on tehokasta ja vähäpäästöistä.

 

Puusta rakentaminen sopii käytännössä kaikkiin käyttötarpeisiin:

 

👍 Puukoulut
👍 Päiväkotirakentaminen
👍 Hoivakodit ja muut palveluyksiköt
👍 Toimitilarakentaminen
👍 Teollisuustilat ja -hallit
👍 Kaupparakennukset
👍 Kerrostalot puusta
👍 Väliaikaiset tilat ja siirreltävät kohteet: katso esim. Mestarihalli
 
Katso kuvia esimerkkikohteista! >>

Rakennetaan puusta – kysy asiantuntijaltamme!

 

Haluatko kuulla lisää puurakentamisen mahdollisuuksista suoraan alan asiantuntijaltamme? Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin palaamme pian asiaan. Puusta rakentaminen on erikoisosaamisaluettamme, ja autamme sinua mielellämme eteenpäin omassa projektissasi sekä tarjoamme lisätietoja.

Kysy lisää – jätä yhteydenottopyyntö

Erge Reinvald
Erge Reinvald

Avainasiakaspäällikkö
puh. +358 44 752 5478
erge.reinvald@fm-haus.fi

“Tänään terveysasema ja huomenna kauppa.”

Moduulien lisäksi rakennamme puusta Mestarihalleja.
Voit ottaa meihin yhteyttä moduulien ja hallien osalta
myynti@fm-haus.fi tai puh. (+358) 3 424 9100