Skip to content

K-Market Reijola

Joensuuhun aukesi asiakkaiden näköinen kauppa.

Kun Joensuun Reijolan K-Marketin uudistaminen tuli ajankohtaiseksi, haluttiin Keskolla kokeilla kaupan rakentamista moduulitekniikalla. Puusta rakennettu moduulikauppa ei jäänyt vain kokeiluksi, vaan seuraava FM-Hausin rakentama K-Market nousi kesän aikana Hämeenlinnaan.

Oma on aina oma. Ja omasta rakennuksesta voi suunnitella juuri sellaisen kaupan, mitä asiakkaat toivovat. Näin ajateltiin Keskolla, kun vuokratiloissa toimineelle Joensuun Reijolan K-Marketille päätettiin rakentaa nykyaikaisemmat ja isommat tilat.

– Olimme jo pitkään seuranneet FM-Hausin moduulirakentamista ja halusimme päästä testaamaan heidän tekniikkaansa käytännössä. Keskolla oli jo valmiiksi tonttivaraus vanhan kaupan läheisyydestä, joten emme keksineet mitään syytä olla kokeilematta moduulirakentamista, Keskon rakennuspäällikkö Jari Niskanen sanoo.

Kun suunnitelmat K-Marketin rakentamisesta oli tehty, FM-Hausin tehtaalla aloitettiin rakentaminen välittömästi.

– Tiesin etukäteen, että he rakentavat nopeasti, mutta heidän tahtinsa yllätti jopa minut. Ensimmäiset moduulit olivat valmiina jo ennen kuin saimme rakennusluvat kuntoon. Toki projektin suunnittelu aloitettiin jo pari vuotta etukäteen, joten lupien suhteen kyse oli vain virallisista muodollisuuksista, Niskanen selventää.

K-Market Reijola on 800 neliön kauppa, jossa on vanhaan kauppaan verrattuna tilaa aivan uusille palveluille, kuten salaattibaarille, keittolounaalle ja Postin pakettiautomaatille. Laajennus mahdollisti myös kahden uuden työntekijän palkkaamisen.

– Kauppa nousi paikalle neljässä ja puolessa viikossa. FM-Hausin ripeän aikataulun ansiosta meille jäi hyvin aikaa kylmälaitteiden, kassojen ja muiden kaupan kalusteiden asentamiseen, Niskanen sanoo.

Keskolla ollaan tyytyväisiä FM-Hausin valmistamiin tiloihin ja nopean aikatauluun, sillä seuraava moduuleista rakennettu K-kauppa nousi kesän aikana Hämeenlinnaan.

– Pidän puusta rakennusmateriaalina ja siitä, että FM-Haus rakentaa moduulinsa lämpimissä ja kuivissa olosuhteissa. Heidän valmistamansa tilat ovat terveellisiä ja kestäviä. Ne myös näyttävät hyviltä.

K-Market Reijola on rakennettu pysyväksi kaupaksi, mutta rakennus on mahdollista siirtää toiseen paikkaan, jos palvelujen kysyntään ja tarjontaan tulee myöhemmin muutoksia. Mitä Niskanen ajattelee moduulirakennusten siirreltävyydestä?

– Tiedän tapauksia, joissa yksi rakennus on saattanut vaihtaa paikkakuntaa ja käyttötarkoitusta useita kertoja. Siirtäminen ja rakennuksen muokkaaminen on aina edullisempaa ja ekologisempaa kuin täysin uuden tilan rakentaminen, joten moduulirakennukset maksavat itsensä takaisin monessakin mielessä.