“Toimitilarakentaminen”

Toimitilarakentaminen on murroksessa

Suomalaiset viettävät työpaikoillaan ja erilaisissa toimitiloissa huomattavan paljon aikaa. Vaikka etätyö tulee lisääntymään, toimitilatarpeet eivät tule katoamaan. Sen sijaan ne muuttuvat ja elävät jatkuvasti. Käyttäjät tarvitsevat monikäyttöistä ja muunneltavaa tilaa, jossa on terveellistä olla ja työskennellä. Tilojen on tarvittaessa taivuttava nopeasti ja kustannustehokkaasti erilaisiin käyttötarpeen muutoksiin. Puuelementeillä teet riskittömän sijoituksen, joka ei sido sinua vain yhteen käyttötarkoitukseen tai edes sijaintiin.

Oleellista on, että toimitilarakentaminen huomioi tilojen terveellisyyden, kestävyyden, energiatehokkuuden ja vastuullisuuden aina suunnittelusta pitkäaikaiseen käyttöön. Rakennuttamalla kotimaisesta puusta varmistat, että saat käyttöösi viihtyisät ja pitkäaikaiset tilat, jotka vastaavat muunneltavuutensa ansioista myös tulevaisuuden tarpeisiisi.

Ammattitaitoinen suunnittelupalvelumme auttaa sinua tunnistamaan tavoitteisiisi parhaiten sopivat ratkaisut, jotka takaavat kohteellesi mahdollisimman fiksun ja korkean käyttöasteen joka tilanteessa. Teemme yhteistyötä myös arvostettujen arkkitehtitoimistojen kanssa, mikäli toiveissasi on visuaalisesti näyttävä ja erottuva puurakenteinen kohde.

Lue lisää: Moduulirakentaminen

Toimitilarakentaminen kestävällä tavalla

Kotimainen puu on täysin uusiutuva ja ekologinen luonnonvara, josta meillä ei tule Suomessa olemaan puutetta. Raaka-aineena puu takaa tilojen käyttäjille terveelliset tilat. Saat minimoitua terveys- ja viihtyvyysongelmat, joita esiintyy valitettavan usein esimerkiksi kosteusvaurioituneissa tiloissa tai kohteissa, joissa keinotekoisten rakenteiden läpi pääsee kulkeutumaan pienhiukkasia huoneilmaan.

FM-Hausilla olemme erikoistuneet allergioita ja huonon sisäilman aiheuttamien oireiden minimoimiseen suosimalla kaikessa rakentamisessa mahdollisimman luonnollisia ja turvallisia raaka-aineita. Suomalaisissa metsissä kasvaneen puun ollessa pääraaka-aineemme, jonka käytämme prosesseissamme alusta loppuun täysimääräisesti, myös sinä teet kanssamme vastuullisen valinnan. Puu tulee suoraan suomalaisilta metsänomistajilta, joten tuet kotimaista yritystoimintaa monella tapaa.

 
”Kotimainen puu sitoo itseensä hiilidioksidia, joten se ei lisää rakentamisen
ilmansaasteita, vaan sitoo niitä itseensä.”

 

Lue lisää: Elementtirakentaminen

Rakennuta toimitilat puusta

Nopeus
Toimitilarakentaminen on nopeaa kotimaisesta puusta valmistetuilla moduuleilla. Rakennamme kohteesi moduulit kuivissa sisätiloissa parhaimmillaan vain viikoissa.

Terveellisyys
Kotimainen puu takaa luonnollisen puhtaan sisäilman toimitiloihisi. Kosteusongelmat ja haitalliset kemikaalit jäävät pois, jolloin viihtyvyys on taattu pitkäksi aikaa.

Kestävyys
Puu on monikäyttöinen materiaali, joka kestää aikaa. Ylläpito on helppoa, joten teet pitkäaikaisen valinnan ja vältät korjausremontit parhaimmillaan kymmeniksi vuosiksi eteenpäin.

Muunneltavuus
Puumoduuleista koostettu toimitila on riskitön ja muunneltava kohde. Voi helposti siirtää tai laajentaa kohdettasi tarpeiden mukaan, jolloin saat pidettyä käyttöasteen korkeana.

 

Toimitilarakentaminen Suomessa

Suomessa uusia toimitiloja rakennetaan etenkin suurimpiin kasvukeskuksiin. Puurakenteiset moduulirakennukset mahdollistavat kuitenkin nopeat ja ketterät ratkaisut myös pienemmille paikkakunnille kustannustehokkaasti. Voit rakennuttaa puusta aivan kuten perinteisistäkin materiaaleista – kaikki kerrostaloista yksittäisiin pienrakennuksiin on mahdollista.

Suomen valtio tukee kasvavissa määrin ekologisia rakennusratkaisuja hiilineutraaliustavoitteen mukaisesti. Tästä syystä puu rakennusmateriaalina on yksi eniten suositelluimmista rakennusmateriaaleista, jonka käyttö on räjähdysmäisessä kasvussa.

Niin yritykset, toimitilasijoittamisen ammattilaiset kuin muutkin sidosryhmät arvostavat ja edellyttävät toimitilakohteilta vastuullisuutta, ekologisuutta, kestävyyttä ja terveellisyyttä. Samalla toimitiloja on voitava kasvattaa, uudelleen järjestellä tai tarvittaessa siirtää kokonaan paikkakunnalta toiselle, jotta niiden rakentaminen ylipäätään on enää fiksua.
Muunneltavat puurakenteiset toimitilat vastaavat yhdellä kertaa moneen tulevaisuuden haasteeseen.

Toimitilarakentaminen
FM-Hausin kanssa

 
1. Suunnittelemme. kanssasi tavoitteisiisi vastaavan kohteen
 
2. Valmistamme kohteesi moduulit puusta kuivissa sisätiloissa Jokioisen tehtaallamme. Halutessasi pääset tutustumaan valmistusprosessiin.
 
3. Kuljetamme moduulit suojattuina tontille.
 
4. Asennamme moduulit paikoilleen ja huolehdimme loppukytkennöistä ja viimeistelyistä.
 
5. Kohteesi on valmis käyttöönottoon!
 
6. Annamme mielellämme tietoa myös jatkossa kohteen ylläpitoon ja muunneltavuusmahdollisuuksiin liittyen. Voit aina kääntyä ammattilaistemme puoleen.

 

Tahdotko kuulla lisää toimitilarakentamisesta kotimaisen puun siivittämänä? Ota yhteyttä!

Moduulien lisäksi rakennamme puusta Mestarihalleja.
Voit ottaa meihin yhteyttä moduulien ja hallien osalta
myynti@fm-haus.fi tai puh. (+358) 3 424 9100