Sitran laatima selvitys uusista megatrendeistä ilmestyi vuoden vaihteessa. Megatrendit 2020 pureutuu alkaneeseen vuosikymmeneen ja kehityskulkuihin, jotka vaikuttavat yhteiskuntaamme.

Tulevaisuudessa erilaiset ympäristöön liittyvät kysymykset tulevat olemaan tapetilla entistä enemmän. Ilmasto lämpenee, äärimmäiset sääolosuhteet yleistyvät ja luonnon monimuotoisuus vähenee merkittävästi. Kasvava kulutus vaikuttaa myös resurssien ja raaka-aineiden saatavuuteen.

Toinen merkittävä muutos liittyy väestörakenteen kehittymiseen. Syntyvyys laskee ja väestö keskittyy suuriin kaupunkeihin. Kasvukeskuksissa tuskaillaan tilojen riittämättömyydellä ja pienemmissä kunnissa mietitään, miten raskaasta kiinteistökulueristä päästäisiin eroon.

Me FM-Hausilla uskomme, että tekemällä oikeita valintoja näihin kehityssuuntiin on vielä mahdollista vaikuttaa. Siksi me rakennamme puusta, joka on kaikin puolin kestävä valinta. Siirrettävät ja muokattavat moduulimme ovat hyvä ratkaisu silloin, kun tilantarve on muuttuvaa. Ne sopivat myös pysyvään ja visuaalisesti näyttävään rakentamiseen. Tulevaisuutta ei voi ennustaa, mutta siihen voi vaikuttaa.