“Miten metsä vastaa kun sinne huudetaan?”
Usein meiltä kysyttyä

Mikä on moduuli?
Moduuli on moduulirakentamisen yksi osa. Valmistamamme rakennukset koostuvat tuotannossa valmistetuista isoista rakennuksen osista, eli moduuleista, jotka kootaan rakennuskohteessa yhteen. Moduulissa on sisustus ja tekniikka valmiina ja tällä tavalla kohteessa sään armoilla oleva rakentamisaika saadaan minimoitua. Moduulirakentaminen mahdollistaa muuntojoustavat ja siirreltävät tilat.

Kuinka nopeasti tilanne valmistuvat? Millä aikataululla on mahdollista saada esimerkiksi 1000 neliön päiväkoti?
Sisällä olevasta tilauskannasta ja rakennusluvan käsittelyajasta riippuen, nopeimmillaan jopa alle puolessa vuodessa.

Onko moduulirakennus edullisempi, kuin perinteinen rakennus?
Kyllä. Tilaajalle syntyy kustannussäästöjä myös rakentamisen aikana. Kun tilat nousevat nopeasti, säästetään esimerkiksi energia- ja henkilöstökuluissa. Lisäksi rakennukset saadaan keskimäärin 6–10 kuukautta aikaisemmin käyttöön, jolloin saadaan merkittäviä säästöjä myös tilapäisrakennuksista syntyvistä kuluista.

Miten moduulirakentaminen poikkeaa perinteisestä rakentamisesta?
Kaikki moduulit rakennetaan sisätiloissa ja ne suojataan kuljetuksen ajaksi. Asennuksia ei tehdä sateella, jotta moduulien rakenteisiin ei pääse kosteutta. Näin voimme varmistaa, että valmistamamme tilat ovat terveellisiä, turvallisia ja kosteushallittuja. Rakennuksen asentaminen tapahtuu nopeasti, eikä se häiritse muuta ympärillä olevaa toimintaa.

Miten moduulirakentaminen eroaa elementtirakentamisesta?
Elementtirakennukset kasataan työmailla, minkä jälkeen on vielä tehtävä kaikki sisustukseen ja talotekniikkaan liittyvät työt. Moduulirakentamisessa kaikki asennetaan tehtaalla jo valmiiksi, jolloin työmaalla vietetty aika pienenee huomattavasti.

Mitä hyötyä rakennusten siirreltävyydestä on?
Siirrettävää rakennusta pystytään hyödyntämään sen koko elinkaaren ajan. Mikäli tilalle ei ole enää tarvetta esimerkiksi väestönkehityksen hidastumisen seurauksena, se voidaan siirtää ja hyödyntää toisessa käyttötarkoituksessa.

Kuinka isoja rakennuksia voitte valmistaa?
Rakennusten maksimi kokoa neliöissä mitattuna ei ole. Moduuleilla tehdään myös kerrosrakentamista. Kerrosrakentaminen moduuleista on todella nopeaa sekä kustannustehokasta.

Voiko teiltä myös vuokrata rakennuksen?
Kyllä. Erityisesti julkisen puolen kohteita kuten päiväkoteja, kouluja ja hoivatiloja tarjoamme myös vuokramallilla.

Sanotte, että puu on kestävä valinta sekä ympäristön että talouden kannalta. Mutta onko se myös luja rakennusmateriaali?
Puu on maailman vanhin rakennusmateriaali ja puurakenteisen rakennuksen käyttöiäksi lasketaan 100 vuotta. Puu on käyttötarkoitukseensa nähden siis varsin luja materiaali.

Teidät on palkittu Suomen 10. parhaana työpaikkana. Mihin tämä perustuu?
Meille on tärkeää, että työntekijämme viihtyvät töissä. Haluamme osallistaa henkilökunnan mukaan päätöksentekoon ja pyrimme siihen, että jokainen voi vaikuttaa oman työnsä sisältöön. Great Place to Work -sertifiointi on ollut meille tärkeä, mutta tärkeintä on kuitenkin se, että työntekijämme viihtyvät ja haastavistakin tilanteista selviämme yhdessä.

Miten työntekijöistä välittäminen näkyy teillä käytännössä?
Kiinnitämme huomioita työntekijöidemme päivittäiseen hyvinvointiin, jatkokouluttamiseen sekä uralla etenemiseen. Täytämme esimerkiksi esimiespaikat lähtökohtaisesti aina omasta henkilökunnasta kaikille työntekijöillemme avoimien hakujen kautta.

“Puu on uusiutuva luonnonvara.”

Etkö löytänyt vastausta tältä sivulta, otathan meihin yhteyttä.
myynti@fm-haus.fi tai puh. (+358) 3 424 9100