Skip to content

FM-Haus edistää ekologista rakentamista Ekokompassi-sertifikaatilla

  Tulevaisuuden tiloja rakentavalle FM-Haus Oy:lle on myönnetty Suomen luonnonsuojeluliiton Ekokompassi-sertifikaatti. Tunnustus on konkreettinen osoitus työstä ympäristön hyväksi.

  – Tavoitteenamme on edistää ekologista rakentamista, mikä näkyy paljon myös viestinnässämme. Ekokompassi-sertifiointi on osoitus asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme siitä, että panostamme ympäristöasioihin myös käytännön tasolla, FM-Hausin toimitusjohtaja Juhani Sjöman sanoo.

  Viime vuodet ovat tuoneet suuria muutoksia rakennusalalle. Maapallon kantokyvyn takia sekä yksityisen että julkisen sektorin toimijat ovat alkaneet kiinnittää entistä enemmän huomiota rakennusten ympäristövaikutuksiin.

  – Uskon, että Ekokompassi-sertifikaatti parantaa yrityksemme kilpailukykyä entisestään. Se on samalla ensimmäinen askeleemme kohti kansainvälisesti tunnetuinta ISO 14001 -ympäristöjärjestelmästandardia.

  Ekokompassi on ympäristöjärjestelmä, jonka saaminen edellyttää kymmenen ympäristökriteerin toteutumista. Ekokompassi-sertifikaatti on voimassa kolme vuotta kerrallaan.

  Vastuullisuus osana arkea

  Ekokompassi-auditoinnin suorittaminen on yleensä vuoden mittainen prosessi, mutta FM-Haus onnistui suorittamaan auditoinnin vain kuudessa kuukaudessa.

  – Ympäristövastuun kehittäminen on ollut jo pitkään läsnä kaikessa toiminnassamme, siksi prosessi eteni vauhdikkaasti. Meillä on myös käynnissä pilotti, jossa laskemme valmistamamme rakennuksen elinkaaren hiilijalanjälkeä. Ympäristövaikutusten arvioiminen on siis meille tuttua jo entuudestaan, Sjöman kertoo.

  Ekokompassi-auditoinnin avulla FM-Haus sai myös uusia näkökulmia ja ideoita ympäristövastuun kehittämiseen.

  – Olemme esimerkiksi panostaneet jo pitkään kierrätykseen ja kouluttaneet myös henkilökuntaamme lajittelemaan erilaisia jätejakeita. Auditoinnin yhteydessä jalostui idea kierrätyskoulutuksen sisällyttämisestä osaksi uusien työntekijöidemme perehdytysviikkoa. Näin ympäristövastuusta tulee heti osa henkilöstön arkea.

  Lisätietoja: FM-Haus Oy:n
  toimitusjohtaja Juhani Sjöman, puhelin 050 336 9114

  Kuvamateriaalipyynnöt: myynti@fm-haus.fi

  www.fm-haus.fi
  www.facebook.com/fmhausoy
  https://www.linkedin.com/company/fm-haus-oy

  Valmista tilaa. Puusta. Hetkessä. Yhdessä.

  Me teemme valmista tilaa, jotta sinä voit toimia, tuottaa ja palvella sujuvasti. Ymmärrämme modernin yhteiskunnan haasteita ja hektisyyttä. Siksi me tarjoamme tilaa, joka valmistuu hetkessä ja laajenee, muuttuu ja siirtyy tarpeen mukaan. Me tarjoamme tilaa, joka voi olla tänään terveysasema ja huomenna kauppa.

  Me ymmärrämme, että meillä on vain yksi maapallo ja meidän kaikkien on pidettävä siitä huolta. Sen vuoksi haluamme olla mukana ratkaisemassa tulevaisuuden rakentamiseen liittyviä haasteita ja luomassa parempaa huomista tuleville sukupolville. Siksi me teemme tilaa, joka on rakennettu puusta ja joka on taloudellisesti ja ympäristön näkökulmasta aidosti kestävä ratkaisu. Me rakennamme puusta, koska se on paras ja kestävin tapa tehdä viihtyisiä, terveellisiä ja hengittäviä tiloja nopeasti.