Skip to content

Kestävällä kehityksellä kestävämpää rakentamista

Kertakäyttörakentaminen on aikansa elänyttä.

Perinteinen rakentaminen on yksi eniten ympäristöä rasittavista tekijöistä: suurin osa rakennusten CO2-päästöistä muodostuu rakennusmateriaalien valmistamisesta ja eri tilojen varsinaisesti rakentamisesta.

Oikein toteutettuna rakentaminen voi kuitenkin olla yksi tehokkaimmista keinoista tukea ympäristön hyvinvointia ja kestävää tulevaisuutta. 

Olemme Suomessa etuoikeutetussa asemassa, sillä meillä on erinomaiset edellytykset rakentaa tulevaisuutta, joka on yhtä aikaa niin laadukasta, kestävää, vastuullista kuin terveellistäkin.

Tämä mahdollisuus sanelee myös omaa toimintaamme: teemme rakennuksia, jotka kuormittavat luontoa mahdollisimman vähän ja palvelevat ihmisiä pidempään sekä aiempaa monipuolisemmin.

Materiaalin kestävään rakentamiseen saamme läheltä, suoraan kotimaisista metsistä.  Puu luokitellaan kestävän kehityksen mukaisiin materiaaleihin, sillä se on täysin uusiutuvaa ja kierrätettävää. Puu voidaan käyttää täysimääräisesti muun muassa rakentamiseen ja energiantuotantoon, jolloin mitään ei mene hukkaan.

Valmistusprosessimme ja valmiit rakennuksemme tukevat kestävää kehitystä: Valmiit tuotteemme ovat suunniteltu elämään pitkään, muuntumaan tarpeen mukaan elementteinä tai moduuleina, suuremmaksi tai pienemmäksi, siirtymään paikasta toiseen ja vaihtavan käyttötarkoitusta esimerkiksi tapahtumatilasta päiväkodiksi tai kouluksi. 

Olemme myös sitoutuneet Suomen Luonnonsuojeluliiton EkoKompassi-sertifikaatin mukaiseen toimintaan ja antaneet itsellemme ympäristölupauksen, johon asetamme tavoitteita ympäristöohjelmamme mukaisesti.

Haluamme tarjota asiakkaillemme kestävää rakentamista.

Ympäristösertifikaattimme


Kuva: Mikael Linden