Skip to content

Puu arvoiseensa käyttöön

Rakennamme kaiken parhaasta mahdollisesta materiaalista, suomalaisesta puusta.

Puu on rakennusmateriaalina kestävin tapa tehdä laadukkaita, viihtyisiä, terveellisiä ja hengittäviä tiloja. Puurakentaminen yleistyy kaiken aikaa – ja hyvästä syystä: Puurakentaminen on yksi parhaista vaihtoehdoista uuden asuin-, toimisto- tai palvelutilan toteuttamiseen. Hyvin toteutettu puurakennus vastaa erinomaisesti 2020-luvun tarpeisiin ja on samalla kestävä ratkaisu tuleville vuosikymmenille.

Monipuolinen ja kestävä rakennusmateriaali

Puu on rakennusmateriaalina erinomainen. Puu on kevyttä ja sitä on helppo muokata, mutta se on silti äärimmäisen vahva materiaali, joka kestää hyvin hoidettuna satoja vuosia. Puu myös hengittää, jolloin se on erinomainen vaihtoehto kosteushallittuun rakentamiseen. Puu myös eristää hyvin ääntä sekä toimii erinomaisesti lämmöneristeenä.

Vastaa valtion tavoitteita

Puurakentamista suositaan vahvasti etenkin kaupunkirakentamisessa ja julkisissa hankkeissa. Puurakentamisen edistäminen, tukeminen ja siihen ohjaaminen ovat osa suurempaa valtion ilmasto-ohjelmaa, jonka yhtenä tavoitteena on tehdä Suomesta täysin hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Ekologisuus

Suomalainen puu on 100-prosenttisesti luonnonmukainen ja uusiutuva materiaali. Puurakennusten hiilijalanjälki on miinusmerkkinen, sillä puurakennus vähentää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta. Tuotannossa syntyvä hävikki saadaan hyödynnettyä tehtaallamme hakettamalla ja käyttämällä ne energiantuotannossa.

Suomalainen valinta

Puurakentaminen tukee suomalaisia metsänomistajia ja kestävää metsänhoitoa Suomessa. Puun kuljetuksesta johtuvat ympäristövaikutukset ovat täten alhaiset. Suomen metsät kasvavat vajaassa 10 tunnissa yhtä paljon puuta kuin koko vuotuisen asuntotuotantomme rakentamiseen tarvitaan.


Kuva: Mikael Linden