Skip to content

On tehokkaampaa vaikuttaa, kuin ennustaa

    Kevään uutisotsikot Suomen talouden laskusuhdanteesta olivat karua luettavaa meille kaikille. Jos asiantuntijoiden ennusteita on uskominen, etenkin rakennusalalla muhii taantuma tälläkin hetkellä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ennusteet perustuvat aina arvioihin. Todellisuus on osoittanut, että toistaiseksi Suomi on selvinnyt tästä poikkeuksellisesta ajasta huomattavasti kevään ennusteita paremmin.

    Toki on totta, että toiset yritykset ovat kärsineet tänä vuonna enemmän kuin toiset. Monille yrityksille tämä on kuitenkin hyvä tilaisuus kehittää palveluja uudelle tasolle. Esimerkiksi me FM-Hausilla olemme viimeisen kahden vuoden aikana uudistaneet lähes kaikki toimintomme. Samalla liikevaihtomme ja tilamestariemme määrä ovat kasvaneet noin 50 prosentin vuosivauhdilla, eikä tahti näytä hidastuvan.

    Korona hallitsee elämäämme tällä hetkellä vahvasti, mutta uskon, että ihmiskunnan historiassa sen tarina jää kuitenkin suhteellisen lyhyeksi. Sen sijaan meillä on edessämme paljon pitkäkestoisempia ongelmia, kuten kulutustottumuksiemme kestämättömyys. Siksi yrityksessämme on suunnattu katseet pitkälle tulevaisuuteen ja aiomme kehittää tilaratkaisujamme niin, että ne tukevat entistä paremmin kiertotalousajattelua.

    Me FM-Hausilla emme voi ratkaista koronan aiheuttamia ongelmia, mutta me voimme olla mukana ratkaisemassa tulevaisuuden rakentamiseen liittyviä haasteita ja luomassa parempaa huomista tuleville sukupolville. Kukaan ei osaa ennustaa tulevaisuutta, mutta me kaikki voimme keskittyä niihin asioihin, joihin voimme vaikuttaa.

    Juhani Sjöman, FM-Haus Oy