Skip to content

Puumoduulirakentaja FM-Haus Oy voitti Pikku-Finlandian kilpailutuksen

  Finlandia-talon konsertit raikaavat remontin ajan näyttävissä puusaleissa

  Puumoduulirakentaja FM-Haus Oy Voitti Pikku-Finlandian kilpailutuksen

  Tulevaisuuden tiloja valmistava FM-Haus Oy voitti Helsingin kaupungin kilpailutuksen Pikku-Finlandian rakentamisesta. Pikku-Finlandia toimii Finlandia-talon väistötilana sen 2,5 vuotta kestävän peruskorjauksen ajan.

  – Tämä on meille hieno tilaisuus osoittaa, että puumoduulirakentaminen ja yrityksemme osaaminen soveltuvat arkkitehtuurisesti näyttävien rakennusten valmistamiseen, FM-Hausin toimitusjohtaja Juhani Sjöman sanoo.

  – Pikku-Finlandian rakentaminen alkaa tuotannossamme alkuvuodesta, mutta olemme jo kehittäneet tuotantotekniikkaamme lähes vuoden kestäneen kilpailutusprosessin aikana. Kyseessä on mielenkiintoinen projekti, jonka aikana myös oma osaamisemme kasvaa entisestään, FM-Hausin avainasiakaspäällikkö Tenho Räisänen kertoo.

  Finlandia-talo oli valmistuessaan vuonna 1971 sen aikaisen rakennustekniikan taidonnäyte, joten myös sen väliaikaistilojen haluttiin ilmentävän edistyksellistä rakentamista.
  – Helsingin kaupunki painotti hankkeen kilpailutuksessa ekologisia materiaalivalintoja sekä kiertotalousnäkökulmaa. Pikku-Finlandia on suunniteltu niin, että Finlandia-talon perusparannuksen valmistuttua rakennus siirretään uuteen paikkaan Helsingissä ja otetaan käyttöön kouluna tai päiväkotina. FM-Hausin ratkaisu vastaa täydellisesti tähän tarpeeseen, Sjöman sanoo.

  Töitä riittää, tekijöille tarvetta

  Töölönlahden rantaan nouseva noin 2.600 neliön kokoinen Pikku-Finlandia toteutetaan kokonaisvastuu-urakkana. FM-Haus vastaa kaikesta rakentamiseen liittyvästä maanrakennustöistä suunnitteluun ja asentamiseen.

  – Näin mittavan, monipuolisen ja siirtokelpoisen kohteen rakentaminen vaatii paljon teknistä osaamista. Olemme kasanneet kattavan kumppaniverkoston, joka on ollut mukana suunnittelemassa Pikku-Finlandian toteutusta alusta lähtien yhdessä FM-Hausin asiantuntijoiden kanssa, Tenho Räisänen sanoo.
  Pikku-Finlandia avautuu yleisölle alkuvuonna 2022 ja se työllistää rakentamisvaiheessaan FM-Hausia ja sen yhteistyökumppaneita merkittävästi.

  – Tarvitsemme lisää väkeä tuotantoon ja olemme käynnistämässä rekrytointikampanjaa. Pikku-Finlandia tulee muodostamaan arviolta noin kolmasosan FM-Hausin ensi vuoden tavoitellusta liikevaihdosta, Juhani Sjöman kertoo.

  Pikku-Finlandia on FM-Hausille tärkeä referenssi ja yrityksessä uskotaan, että tulevaisuudessa nopeasti valmistuvien, muokattavien ja siirreltävien puumoduulirakennusten kysyntä tulee kasvamaan entisestään.
  – Puurakentaminen on ollut koko ajan nousussa, vaikka rakennusala yleisesti on laskusuhdanteessa. Suomessa on viime vuosina alettu ymmärtää, että tarvitsemme maapallomme kantokyvyn kannalta ekologisempia ratkaisuja myös rakentamiseen, Räisänen kertoo.

  – Puu on rakennusmateriaalina taloudellisesti ja ympäristön näkökulmasta aidosti kestävä ratkaisu. On hienoa, että maamme pääkaupunki haluaa näyttää esimerkkiä vastuullisessa rakentamisessa, Sjöman sanoo.

  Lisätietoja: FM-Haus Oy:n
  toimitusjohtaja Juhani Sjöman, puhelin 050 336 9114
  avainasiakaspäällikkö Tenho Räisänen, puhelin 044 737 6892

  Kuvamateriaalipyynnöt: kalle.lahtinen@fm-haus.fi

  www.fm-haus.fi
  www.facebook.com/fmhausoy
  https://www.linkedin.com/company/fm-haus-oy

  Valmista tilaa. Puusta. Hetkessä. Yhdessä.
  Me teemme valmista tilaa, jotta sinä voit toimia, tuottaa ja palvella sujuvasti. Ymmärrämme modernin yhteiskunnan haasteita ja hektisyyttä. Siksi me tarjoamme tilaa, joka valmistuu hetkessä ja laajenee, muuttuu ja siirtyy tarpeen mukaan. Me tarjoamme tilaa, joka voi olla tänään terveysasema ja huomenna kauppa.

  Me ymmärrämme, että meillä on vain yksi maapallo ja meidän kaikkien on pidettävä siitä huolta. Sen vuoksi haluamme olla mukana ratkaisemassa tulevaisuuden rakentamiseen liittyviä haasteita ja luomassa parempaa huomista tuleville sukupolville. Siksi me teemme tilaa, joka on rakennettu puusta ja joka on taloudellisesti ja ympäristön näkökulmasta aidosti kestävä ratkaisu. Me rakennamme puusta, koska se on paras ja kestävin tapa tehdä viihtyisiä, terveellisiä ja hengittäviä tiloja nopeasti.

  Kuva: Aalto-Studio