Skip to content

McDonald’s Suomenoja

Erityistoivein tilattu pikaruokaravintola toteutettiin huippulaatuisena.

Maaliskuussa 2019 avattu Suomenojan McDonald’s Espoossa on erinomainen esimerkki FM-Hausin moduulien muunneltavuudesta. Puurakenteinen moduulirakennus mallinnettiin tarkasti McDonaldsin konseptiin, ja kaikki erityistoiveet toteutettiin.

– Laatu on todella hyvällä tasolla. Se on meille todella tärkeää, että kaikki on viimeisen päälle tehty, yksityiskohtia myöten. FM-Hausin kohdalla nämä täyttyivät, kertoo Restaurant Support Manager Marko Sokka Food Folk Suomi Oy:stä.

FM-Haus toimitto moduulit säältä suojassa -pakettina. Rakentaminen tapahtui sisätiloissa Kuivaketju 10 -menetelmän mukaan.

– Rakennus tehdään vesikattovaiheeseen saakka sisällä. Sitten se pakataan kutistemuoviin ja toimitetaan paikalle. Muovi poistetaan vasta sitten, kun vesikatto on sään kestävä, FM-Hausin toimitusjohtaja Juhani Sjöman kertoo.

Kuivissa olosuhteissa rakentamisen lisäksi FM-Haus on erikoistunut kestävän rakentamisen megatrendeihin: puurakentamiseen, muunneltavuuteen ja siirtokelpoisuuteen.

– Ilmaston kannalta puu on ainoa järkevä materiaali. Rakennusten muokattavuus on tätä päivää. Mestarimoduuleja on helppo siirtää ja laajentaa – mutta myös pienentää, Sjöman korostaa.

Marko Sokka on tyytyväinen Suomenojan McDonald’siin.

– Aikataulut pitivät suurimmaksi osaksi. Positiivisin yllätys on, että suurelta osin kaikki toimii niin kuin pitääkin. Se ei ole aina itsestään selvää, kun tehdään yhteistyötä ensimmäistä kertaa, Sokka sanoo.