Skip to content

Mestarihalli, Salo

Moderni myymälä ja laitevalmistaja saman katon alla.

Muodikkaasti musta Mestarihalli Salossa muistuttaa enemmän arkkitehdin suunnittelemaa design-myymälää kuin hallia. Avara, kaunis ja valoisa rakennus on tyylikäs kokonaisuus.

– Olemme todella tyytyväisiä, koska saimme juuri sellaisen toimitilan kuin halusimme. Saimme lähinnä seurata vierestä, kun rakentamisen ammattilaiset hoitivat hommat, Mirkka ja Jussi Leino kiittävät.

Kaksi eri alan yritystä, design-liike Leino Design ja laitevalmistaja Massi Kuljettimet Oy, toimivat nyt saman katon alla, mutta erillisissä tiloissa.

Mestarihalli muokattiin näyttäväksi ja moderniksi. Esimerkiksi rakennuksen päädyn korkeat ikkunat antavat päivänvalon valaista myymälää.

Suunnittelutyö FM-Hausin ja Leinojen kesken oli tiivis ja sujuva. Jussi Leino hahmotteli ensin ruutupaperille toiveita, jotka FM-Hausin 3D-piirtäjä toteutti. Vaikka design on uniikki, toteutukseen taipuivat Mestarihallin vakioelementit.

– Pystyimme koko ajan luottamaan FM-Hausin asiantuntijuuteen ja ratkaisuihin. Tenho Räisänen oli miettinyt jo etukäteen, minkälaiset vaihtoehdot sopivat meille, Mirkka Leino sanoo.

Leinot arvostavat Mestarihallin toteuttamistapaa: sisätiloissa valmistetut elementit suojattiin sateelta ja tuiskulta myös pystytysvaiheessa.

– Kaikki tapahtui, kuten oli sovittu. Meidät pidettiin hyvin ajan tasalla, eikä tarvinnut arvailla, miten homma etenee. Ja hintakin pysyi, vaikka matkan varrella tuli joitakin muutoksia, Leinot sanovat.

Alun perin Massi Kuljettimien ja Leino Designin yhteisestä tilasta piti tulla kiiltävän harmaa ja peltiverhoiltu. Matkan varrella huomattiin, että hiilenmusta puuverhoilu sopii uniikkiin design-myymälään peltiä paremmin.

– Musta puuverhoilu on katseenvangitsija ja sopii juuri tähän tarkoitukseen loistavasti. Rakennus on myös hyvä esimerkki Mestarihallin monipuolisuudesta, FM-Hausilta kerrotaan.