Skip to content

Meyer toimistotila, Turku

Puurakenteiset moduuliratkaisut modernisoivat telakan tilavuokraustarpeet.

Turun Meyerin telakalla työskentelee päivittäin satoja ihmisiä, joista noin 75 prosenttia on alihankkijoita. Käytössä oli ollut vuosia erinäköisiä vuokrakontteja ja kiinteitä tiloja, jotka yhdessä muodostivat vaikeasti hahmotettavan sirpaleisen kokonaisuuden. Tilalle haluttiin selkeä aluesuunnitelma ja nykyaikaiset ratkaisut, joiden avulla käyttömukavuutta, paloturvallisuutta ja esteetöntä liikkumista haluttiin parantaa. 

Hakusessa oli nopea ja energiatehokas ratkaisu, joka olisi myös muunneltavissa tarpeen mukaan. Puurakenteisen moduulirakennuksen hyödyt herättivät kiinnostuksen nopeasti, vaikka niistä ei ollut aiempaa kokemusta.

– Moduuliratkaisuja emme olleet aiemmin hyödyntäneet, mutta niiden edut kävivät nopeasti selviksi. Halusimme löytää toteuttajaksi nimenomaan kyseisen rakennusalan ammattilaisen, jolla olisi kokemusta ja näyttöä vastaavista ratkaisuista. FM-Hausesta tuli heti positiivisesti erottuva mielikuva ja heidän kovat referenssinsä vakuuttivat, vaikka tiukan kilpailutuksen kautta mentiinkin, sanoo Tero Lahti, Head of Investment program, Meyeriltä muistelee.

Erityisesti FM-Hausen ratkaisun joustavuus ja toteutusprosessin avoimuus kasvattivat luottamusta.

– Telakka-alueella haluamme maksimoida ihanteellisen tilankäytön. Halusimme kolmikerroksisen ratkaisun, jonka FM-Haus pystyi vaivatta toteuttamaan. Näin hyödynsimme maapinta-alan tehokkaasti. Sen korkeampaa emme halunneetkaan, sillä telakka-alueella näkymä rakennuskohteisiimme on perinteisesti haluttu pitää esteettömänä, Lahti kertoo.

Telakalla on päivittäin töissä paljon ihmisiä ja liikenne on vilkasta. Jokainen tarpeeton työn seisahdus haluttiin välttää ja kulkuväylät pitää avoinna.

– Kaikki eteni sovitussa aikataulussa ja rakentamisesta aiheutuvat häiriötekijät saatiin karsittua minimiin. Itse rakennusvaihe oli todella nopea, Lahti kertoo.

Telakalle nousi nopeasti kaksi moduulirakennusta, jotka palvelevat päivittäin noin 500:aa käyttäjää. Tiloista löytyvät modernit yrityskohtaiset vuokratilat wc-., konttori- ja taukotiloineen sekä yhteiskäyttöön tarkoitetut suuremmat kokoustilat, joita vuokralaiset voivat varata tarpeensa mukaan. Turvallisuus ja kulunseuranta viimeisteltiin moderneilla älylukoilla.

– Saimme tiloista juuri sellaiset kuin halusimme ja pystyimme suunnittelemaan ja muokkaamaan ne telakalla työskenteleville sopiviksi. Vuokralaisille tehdyn kyselyn mukaan käyttäjät ovat olleet oikein tyytyväisiä, Tero kertoo.

Tärkeää rakennusratkaisun valinnassa oli varmistaa myös kohtuullinen vuokrataso alihankkijoille.

– FM-Haus vastasi nopeasti kaikkiin tarpeisiin. Ensimmäisen moduulitoimituksen jälkeen saimme tehdä toiseen moduulitoimitukseen vielä hieman spesifejä muutoksia, joita halusimme sen kohdalla hioa. Kaikki onnistui joustavasti. Moduulirakennukset ovat laadukkaat, mutta eivät telakkaympäristöön niin sanotusti ylilaatuisia toimistotiloja, jotka edellyttäisivät vuokralaisiltamme kohtuutonta vuokraa. Lopputulos on kaikille win-win, Lahti kiittelee.

Vaikka kilpailukykyinen hinta oli yksi tärkeimmistä kriteereistä, niin lopulta kokonaisuus ja muut arvot painavat Meyerin päässä enemmän. FM-Hausilla hinta oli kohdallaan, mutta Lahti kertoo kokeneensa muun tiimin kanssa tärkeäksi myös yhteiset arvot ja tavoitteet.

– Me arvostamme sellaista kumppanuutta ja palvelua, joka ei katkea heti kaupan teon jälkeen. FM-Hausin edustajat ovat tulleet matkan varrella hyvin tutuiksi ja heitä aidosti kiinnostaa kuulla, miten meillä menee. Samoin heidän painottamansa ympäristöystävälliset arvot ja niiden edistäminen menevät hyvin yksiin omien arvojemme kanssa, Tero puntaroi.

– Löysimme heistä nimenomaan puurakenteisen moduulirakentamisen syvän pään ammattilaisen, jolla on kokemusta ja näkemystä ja jonka kanssa teemme mielellämme yhteistyötä myös jatkossa. Helposti voin suositella heidän palveluitaan muille, hän päättää.